Kuchár/ Kuchárka

Úrad vlády SR

Miesto práce
Banská Bystrica
Druh pracovného pomeru
plný úväzok
Termín nástupu
ASAP
Mzdové podmienky (brutto)
750 - 1 620,5 EUR/mesiacV zmysle Nariadenia vlády SR č. 296/2022 Z. z., ktorým sa ustanovujú zvýšené stupnice platových taríf zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme je základná zložka mzdy 736,50 € - 884,- € podľa odbornej praxe. Zamestnancovi je možné okrem základnej zložky mzdy podľa zákona priznať aj osobný príplatok max. do výšky 884,- €. Predpokladaná výška funkčného platu 1 350,00 EUR brutto za mesiac (podľa skúseností a seniority kandidáta).

Informácie o pracovnom mieste

Náplň práce, právomoci a zodpovednosti

Výroba veľmi náročných národných špecialít alebo výroba najnáročnejších špecialít studenej kuchyne na banket a recepciu, organizácia výroby jedál na slávnostné príležitosti vrátane zostavovania vlastných receptúr vybraných pokrmov.

V rámci hlavnej činnosti:

- vykonáva všetky práce spojené s prípravou a výrobou jedál (pre závodné stravovanie, pre akcie, vrátane úpravy jedál k rôznym spôsobom servírovania)
- pri príprave jedál dodržiava normy spotreby materiálu a technológiu prípravy jedál
- so surovinami hospodári tak, aby nedochádzalo ku škodám, stratám, rozdielom, mankám alebo prebytkom v hospodárení, dodržiava správne váhy a miery
- s krátkodobým a dlhodobým hmotným majetkom a ostatnými prostriedkami zaobchádza tak, aby nedošlo k ich poškodeniu, znehodnoteniu alebo strate
- hmotne zodpovedá za zverené zásoby tovaru, potravín a inventáru
- zúčastňuje sa inventarizácie na ÚZ
- dodržiava zásady BOZP a PO
- dodržuje zásady osobnej hygieny vrátane hygieny pracovného oblečenia a obuvi, zásady hygieny pri uskladňovaní zásob potravín a pri výrobe jedál
- rozširuje svoje teoretické a praktické vedomosti, zvyšuje kvalitu a úroveň svojej práce
- vykonáva práce súvisiace s bežnou prevádzkou ÚZ na úseku ubytovacích služieb napr. výmena posteľnej bielizne, pranie a žehlenie, upratovanie izieb a ostatných priestorov ÚZ a pod.
- podľa potreby vykonáva práce hotelovej recepcie, napr. evidenciu hostí , výdaj kľúčov od izieb a pod.
- so zverenými hodnotami zaobchádza šetrne a udržuje ich v čistote, šetrí energiami
- tretím osobám podáva informácie len v rozsahu svojej funkcie
- zistené závady na pracovisku hlási nadriadenému, nahlasuje akékoľvek nebezpečenstvo, ktorým by mohla vzniknúť škoda na majetku kuchyne alebo priamo na mieste vzniku škody na majetku zabrániť
- pri práci sa riadi prevádzkovým poriadkom ÚZ, platovým a pracovným poriadkom, platnými predpismi a smernicami
- podľa pokynov nadriadeného vykonáva iné práce spojené so zabezpečením prevádzky ÚZ

Zamestnanecké výhody, benefity

-atraktívne pracovné prostredie,

-možnosť využívať účelové zariadenia ÚV SR,

-osobný rast.


Informácie o výberovom konaní

Požadované dokumenty:
- písomná žiadosť o prijatie do zamestnania,
- profesijný štruktúrovaný životopis,
- kópia dokladu o najvyššom dosiahnutom vzdelaní,
- čestné vyhlásenie o spôsobilosti na právne úkony v plnom rozsahu,
- písomný súhlas o tom, že úrad môže spracúvať osobné údaje uchádzača v súlade so zákonom č.18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov v platnom znení.


Informácia o právach dotknutej osoby dostupná na: https://www.vlada.gov.sk//informacna-povinnost-prevadzkovatela/


Miesto výkonu práce: Účelové zariadenie Bystrica, Banská Bystrica

Účelové zariadenie Bystrica
Komenského 22
Bôrik 15
974 00 Banská Bystrica

Požiadavky na zamestnanca

Pozícii vyhovujú uchádzači so vzdelaním

stredoškolské bez maturity

Prax na pozícii/v oblasti

minimálne 1 rok v oblasti gastronómie

Počet rokov praxe

1

Osobnostné predpoklady a zručnosti

-ochota pracovaťv kolektíve,

-samostatný a zodpovedný prístup k práci,

-odolnosť voči stresu,

-lojalita

-dôslednosť

-schopnosť učiť sa novému.

Inzerujúca spoločnosť

Stručná charakteristika spoločnosti

Úrad vlády Slovenskej republiky

Adresa spoločnosti
Úrad vlády Slovenskej republiky
Námestie slobody 2899/1
813 70 Bratislava - mestská časť Staré Mesto
https://www.vlada.gov.sk//


Informácia o právach dotknutej osoby dostupná na: https://www.vlada.gov.sk//informacna-povinnost-prevadzkovatela/

Kontakt

Kontaktná osoba: Jozef Mravec
E-mail: poslať životopis